Bands

Frédérique Spigt

Al enige jaren is Janos vaste begeleider van Frédérique Spigt. De samenwerking begon met de CD en gelijknamige tour 'Land'. Daarop volgde 'The Medicine Show', het muziektheaterstuk 'Ontspoord' en het Elvis programma met Annet Malherbe, 'Elvis Never Left The Building'.

In september gaat Frédérique weer met Janos het theater in met een nieuw programma!

Frédérique Spigt - zang
Roel Spanjers - zang, toetsen
Joost van Es - zang, viool, contrabas
Janos Koolen - zang, mandoline, banjo, gitaar, klarinet

Shisha Group

Een ontmoeting tussen muzikale culturen, waarbij grenzen vervagen en niet eerder gehoorde klanken ontstaan. Deze bijzondere samenstelling van instrumenten en muzikale achtergronden inspireerde Haytham en Janos tot het schrijven van nieuwe composities. Het resultaat is niet onder één noemer te vangen.

Haytham Safia – zang, U'd
Janos Koolen – zang, mandoline, gitaar, piano
Arthur Bont – zang, drums, percussie

Steam Power

Een ontmoeting van vier gelijke geesten, waarbij de muziek groter is dan de som der delen. Van Thorshavn naar een boerenschuur bij het licht van een blauwe maan komt de machine op stoom. Onderweg op een bed van snaren worden verhalen gedeeld en melodieën uitgewisseld. Op zoek naar de zuiverste noot in een reis die nooit eindigt.

Deze vier muzikanten hebben hun sporen ruim verdiend op podia in binnen- en buitenland en zijn op vele albums te horen. Ze speelden met o.a. Henny Vrienten, Frédérique Spigt, Kaz Lux, Magna Carta en Pat Metheny. Maar juist in een intiem zaaltje en niet in dienst van grote namen gebeurt het. Onderling gelijkwaardig kan de creativiteit vloeien en elk optreden is een nieuw avontuur met prachtige teksten en instrumentale virtuositeit. Het repertoire bestaat grotendeels uit eigen werk met een flinke dosis bluegrass.

Janos Koolen – zang, mandoline, banjo
Fay Lovsky – zang, bas en meer
Joost van Es – zang, viool
Laurens Joensen – zang, gitaar

Monroe

Sluit je ogen en waan je op een veranda in het zuidelijke Amerika. Door de broeierige warme avondlucht klinkt het geluid van een banjo en een fiddle. Laat je meenemen door de sfeerbeelden in de bijzondere liedjes. Het is echter moeilijk stilzitten bij deze muziek. Vijf virtuoze mannen met akoestische instrumenten rond één microfoon brengen een mengeling van eigen werk en bestaand bluegrassrepertoire.

Joost van Es – zang, fiddle
Janos Koolen – zang, mandoline
Floris De Vries – banjo
Douwe Bob Posthuma – zang, gitaar
Jeroen Overman – contrabas

Janos Koolen & Lucas Beukers

Mandoline en contrabas is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Deze instrumenten staan vaak in dienst van een ensemble en treden zelf zelden op de voorgrond. Het zijn de twee uitersten van de snaarinstrumenten, klein en groot, hoog en laag, die elkaar geweldig blijken aan te vullen. Lucas en Janos zijn al jaren actief als muzikant en hebben met verschillende bekende gezelschappen (o.a. Kaz Lux, Carel Kraayenhof, Gé Reinders, Tom Amerika) in vele theaters en popzalen mogen spelen.

Door al hun muzikale omzwervingen voelen ze zich in vele stijlen thuis en deze invloeden nemen zij mee in hun programma als duo. Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen composities, waarbij jazz, klassiek en wereldmuziek continu in elkaar overvloeien. Op verrassende manieren wisselen beide instrumenten in dit duo van melodie naar begeleiding. Dynamisch spel en avontuurlijke improvisaties leveren een zeer gevarieerd en spannend programma op. Contrabas en mandoline zoals nooit eerder gehoord!

Lucas Beukers: contrabas
Janos Koolen: mandoline

Milk 2.0

MILK 2.0 is een vervolg op de band MILK (1999-2005). Arthur Bont en Diana van Achterbergh verzamelden een band om zich heen voor de muziek die ze samen schreven. Een fijne club zeer getalenteerde vrienden vormde de nieuwe band en het album ‘Tales Of The Unknown’ is betaald met de liefde voor de muziek, van iedereen die er aan meewerkte.

Diana van Achterbergh: zang
Dirk Vermeij: zang, elektrische en akoestische gitaren
Janos Koolen: zang, elektrische en akoestische gitaren, piano, mandoline
Lucas Beukers: contrabas, basgitaar
Arthur Bont: zang, drums, percussie