Bands

Steam Power

Een ontmoeting van vier gelijke geesten, waarbij de muziek groter is dan de som der delen. Van Thorshavn naar een boerenschuur bij het licht van een blauwe maan komt de machine op stoom. Onderweg op een bed van snaren worden verhalen gedeeld en melodieën uitgewisseld. Op zoek naar de zuiverste noot in een reis die nooit eindigt.

Deze vier muzikanten hebben hun sporen ruim verdiend op podia in binnen- en buitenland en zijn op vele albums te horen. Ze speelden met o.a. Henny Vrienten, Frédérique Spigt, Kaz Lux, Douwe Bob en Magna Carta. Onderling gelijkwaardig kan de creativiteit vloeien en elk optreden is een nieuw avontuur met prachtige teksten en instrumentale virtuositeit.

Moorsmagazine: “Steam Power is een Nederlandse akoestische superband, een stringband van absolute internationale topklasse.”

Folkforum: “Het debuut van Steam Power is een mooi gevarieerd album geworden, fijne liedjes (in het Engels of Nederlands) worden afgewisseld met sterke instrumentalen, soms is er melancholie maar vaak is er sprake van een vrolijk stemmende begeleiding die getuigt van heel wat spelplezier. ...Steam Power maakte een sprankelende plaat waar je graag naar blijft luisteren.”

Janos Koolen – zang, mandoline, banjo
Fay Lovsky – zang, bas, cello en zaag
Joost van Es – zang, viool
Laurens Joensen – zang, gitaar

Frédérique Spigt

Al enige jaren is Janos begeleider van Frédérique Spigt. De samenwerking begon met de CD en gelijknamige tour 'Land'. Daarop volgde 'The Medicine Show', het muziektheaterstuk 'Ontspoord', het Elvis programma met Annet Malherbe, 'Elvis Never Left The Building', de tour 'The Road' en het muziektheaterstuk 'De Krijtkring'.

Shisha Group

Een ontmoeting tussen muzikale culturen, waarbij grenzen vervagen en niet eerder gehoorde klanken ontstaan. Deze bijzondere samenstelling van instrumenten en muzikale achtergronden inspireerde Haytham en Janos tot het schrijven van nieuwe composities. Het resultaat is niet onder één noemer te vangen.

Haytham Safia – zang, U'd
Janos Koolen – zang, mandoline, gitaar, piano
Arthur Bont – zang, drums, percussie

Still Here

Het trio Still Here bestaat uit Izak Boom, Janos Koolen en Lucas Beukers, die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor bluegrass en folk. Op eigen wijze brengen ze de liedjes waar ze zelf al jaren door geïnspireerd zijn. Met virtuoos spel op mandoline, banjo, gitaar en contrabas vliegen ze door de muziek van Tony Rice, Tim O'Brien, John Hartford en Ricky Skaggs. Daarnaast is er altijd ruimte voor eigen werk.

Janos Koolen: zang, mandoline, gitaar, banjo
Izak Boom: zang, gitaar, banjo, mandoline
Lucas Beukers: zang, contrabas

Janos Koolen & Lucas Beukers

Mandoline en contrabas is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Deze instrumenten staan vaak in dienst van een ensemble en treden zelf zelden op de voorgrond. Het zijn de twee uitersten van de snaarinstrumenten, klein en groot, hoog en laag, die elkaar geweldig blijken aan te vullen. Lucas en Janos zijn al jaren actief als muzikant en hebben met verschillende bekende gezelschappen (o.a. Kaz Lux, Carel Kraayenhof, Gé Reinders, Tom Amerika) in vele theaters en popzalen mogen spelen.

Door al hun muzikale omzwervingen voelen ze zich in vele stijlen thuis en deze invloeden nemen zij mee in hun programma als duo. Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen composities, waarbij jazz, klassiek en wereldmuziek continu in elkaar overvloeien. Op verrassende manieren wisselen beide instrumenten in dit duo van melodie naar begeleiding. Dynamisch spel en avontuurlijke improvisaties leveren een zeer gevarieerd en spannend programma op. Contrabas en mandoline zoals nooit eerder gehoord!

Lucas Beukers: contrabas
Janos Koolen: mandoline